Versterken van de teamdynamiek met teamcoaching

Het belang van teamcoaching wordt vaak onderschat. Een groep maakt nog geen team, ook nog niet wanneer er een teamnaam is verzonnen en een leider is benoemd. Bij ING mochten wij met twee teams van hypotheekadviseurs werken aan verbeterde samenwerking. Het ene team koos voor meerdere sessies en het andere voor een hele dag. Het is altijd spannend omdat ondanks een mooi programma niemand van tevoren precies weet wat er gaat gebeuren. Dat is direct tevens het uitdagende aan teamcoaching. En als de groep dan uiteindelijk teruggeeft dat zij op een prettige manier veel geleerd hebben over zichzelf en patronen hebben blootgelegd en doorbroken, dan is onze dag meer dan geslaagd.

“Het Adviesbureau weet met haar manier van  teamcoaching de kern te raken van waar de teamsamenwerking verbetert kan worden. Het belang van teamcoaching is mij helemaal duidelijk. Zij namen ons mee met een fris en energiek programma. Wij werden door hun oprecht kritische en nieuwsgierige interventies aan het nadenken en leren gezet. Als je beter wilt samenwerken met jouw team of met meer energie uit vergaderingen wilt lopen, dan ben je bij Het Adviesbureau aan het juiste adres.” (William van Schaik – Rayon Directeur Hypotheken)

Bij Het Adviesbureau zetten we volop in op het belang van teamcoaching. Wij geloven dat sterke multidisciplinaire teams de toekomst van werk zijn. Autonome eenheden die met elkaar volledige verantwoordelijkheid nemen voor hun taak binnen de kaders van het grotere geheel. Die volledige verantwoordelijkheid is niet altijd mogelijk als het vertrouwen ontbreekt om elkaar voor volledig te zien en aan te spreken op verantwoordelijkheden. Onze systemische teamcoaching is gericht op de groep en de wisselwerking tussen personen. Zelfreflectie als groep is de sleutel tot grote prestaties. Bespreek het met elkaar en spreek niet over elkaar. Take it to the team!