Lean Orange Belt

Ben jij consultant, leidinggevende, manager of een ambitieuze professional die een bijdrage wil leveren aan de continu verbetering binnen jouw organisatie? Dan is onze interactieve training ‘Lean Orange Belt’ echt iets voor jou. In deze training leer je de basis van Lean, een denk- en werkwijze gericht op het continue verbeteren van bedrijfsprocessen. Ervaren trainers leren je hoe de theorie van Lean op een praktische manier toegepast wordt, zodat jij aan verbetertrajecten binnen jouw organisatie kunt bijdragen. Ook maken we je wegwijs in de cultuur van continu verbeteren, zodat de training een duurzaam effect op jouw en de verbetertrajecten heeft.

De training ‘Lean Orange Belt’ kent een juiste balans tussen theorie en praktijk. Naast de theoretische achtergrond van de basisprincipes van Lean zit de training vol met actiegericht leren. Met het gebruik van flip-overs, tekeningen en een game ontstaat een optimale balans tussen denken, doen en fun! De lean trainingen worden begeleid door trainers met jarenlange ervaring in Lean management, enerzijds als manager, anderzijds als consultant.

In het tweedaagse programma is onder ander aandacht voor de uitleg van en het oefenen met de vijf lean basisprincipes: Klantwaarde, Waardestroom, Flow, Pull & Perfectie. Daarnaast gaan we praktisch aan de slag met een opdracht: Breng de value streams in kaart! Verder komen technieken als Kaizen Problem solving & A3 denken aan bod, welke jou praktische handvatten op de werkvloer geven.

Heb je vragen over de inhoud? Wil je een datum plannen?

Bel ons op 020-345 3015

Meer informatie

Welke vaardigheden ontwikkel je tijdens de training?

  • Je kunt Lean tools en technieken toepassen op het Orange Belt niveau
  • Je kunt inzichten vanuit Lean tools en techieken gebruiken om processen te verbeteren
  • Je bent zelfstandig in staat om procesverbeteringen binnen jouw organisatie door te voeren
  • Je kunt verborgen verspillingen in jouw organisatie herkennen en optimaliseren
  • Je kunt oorzaken van procesvertraging ‘bottlenecks’ herkennen en effectief optimaliseren

Methodieken

Onze lean training kenmerkt zich door een interactief karakter met de juiste balans tussen denken, doen en fun. Aan de hand van cases, Post-it notes, praktijkvoorbeelden en veel interactie. Op deze manier leer je hoe je Lean Six Sigma op een praktische manier kunt toepassen. De lean trainingen worden begeleid door trainers met jarenlange ervaring in Lean management, enerzijds als manager, anderzijds als consultant.

Kaizen & A3 problem solving

Kaizen gaat uit van het continu verbeteren van een proces, product of dienst. Het is een dagelijkse aanpak voor productiviteitsverbetering binnen de organisatie. De A3 Lean methode helpt om gezamenlijk tot diepgaandere probleemoplossing te komen. Onderliggende oorzaken van problemen worden hierdoor geëlimineerd. De A3 lean methode kan in bijna elke probleemsituatie worden toegepast, mits de tien stappen in het proces worden doorlopen.

Dag 1
Lean Simulatie Game
Uitleg en oefenen met de vijf lean basisprincipes: Klant(waarde), Waardestroom, Flow, Pull, Perfectie
Huiswerkopdracht: value stream mapping

Dag 2
Leren van elkaar d.m.v doorneen huiswerkopdracht
Kaizen problem solving & A3 denken
Operational management & dagstarts
Kpi’s selecteren en opzetten
Toets en certificaat voor deelname

Voor wie?

De training ‘Lean Orange Belt’ is uitstekend geschikt voor consultants, managers, projectleiders en alle professionals die tijd aan duurzame procesverbetering van hun werkzaamheden wil besteden. Je bent iemand die affiniteit heeft met verandermanagement, medewerkers kan mobiliseren en die kan samenwerken met meerdere lagen binnen de organisatie. Je bent ambitieus en in staat de Lean kennis zo te combineren met jouw ervaring, zodat een afdeling continu verbetert.

Trainingsdagen en data

De training bestaat uit 2 dagen. De tweedaagse kan op aanvraag ingepland worden.

Aantal deelnemers

12 (in overleg kan een kleinere groep besproken worden)

Kosten

€ 895,- p.p. (inclusief lunch en borrel)

Locatie

Creative Hub B.Amsterdam, Johan Huizingalaan 763a, 1066 VH Amsterdam. Bij een groep van meer dan 4 personen kunnen wij de training ook op jouw locatie verzorgen.

Certificaat

Je ontvangt na het slagen voor je praktijkopdracht een certificaat met daarop de behaalde competenties.

Inspirerend
Direct aan de slag
Ervaren begeleiding
De methodiek leren toepassen
Gebracht met humor en energie
Start chat
Kunnen wij je helpen?
Hoi,

Stel je vraag direct via WhatsApp!
Powered by