Wie wij zijn

Mee-Ondernemers brengen ondernemerschap in jouw organisatie

VACATURES

Maak kennis met de Mee-Ondernemers!

Ons team brengt verandering op gang met energie, kennis en ervaring. Veranderen is met ons een beleving. Wij zijn ondernemende organisatieadviseurs van de nieuwe stempel. Verfrissende energieke consultants die jouw organisatie verder brengen. Wij inspireren je om meer uit jezelf te halen. Geen afstandelijke adviseurs, maar wij werken samen met de mensen in de organisatie om verandering te doen slagen. Wij nemen medewerkers, teams en leiders mee in complexe veranderingen. Shu-Ha-Ri is onze leerfilosofie. De Mee-Ondernemers ondernemen met jou mee.

Michael Spierenburg

Founder

Nadat hij onder meer bij organisatieadviesbureaus zoals KPMG en &Samhoud heeft gewerkt, is Michael Het Adviesbureau begonnen. Door zijn manier van inspireren en binden is Het Adviesbureau een onderscheidend en verfrissend adviesbureau. Onderscheidend door kwalitatief hoogstaande dienstverlening op het snijvlak van het zachte en het harde, het psychologische en het economische. Verfrissend door haar bijzondere mensen die je in het hart raken.

Tegenwoordig vind je Michael als programma-/ projectmanager in Agile/Scrum programma’s, Lean verbetertrajecten en programma’s richting zelfsturing. Hij coacht managementteams en interne (Lean/Agile) consultants in veranderprogramma’s richting klantgerichter en effectiever werken. Ook helpt hij bedrijven met het ontdekken van hun visie en hun strategische (her)oriĂ«ntatie. Hij beweegt graag in complexe veranderprogramma’s waar hij zijn veranderkundige en sociale vaardigheden kan combineren met zijn analytische helikopter-view (of tegenwoordig “drone”-view).

Wil je meer weten over een van bovenstaande onderwerpen en de dienstverlening van Het Adviesbureau? Voor een kop koffie komt Michael graag langs om Ă©Ă©n van zijn inspiratie-presentaties over deze onderwerpen te verzorgen.

Denk bijvoorbeeld aan:

- Past zelfsturing bij ons en hoe starten wij ermee?
- Hoe passen andere organisaties Agile buiten ICT toe?
- Leiderschap-masterclass Lean in een notedop?

Martin van den Berg

Founder

In een snel veranderende omgeving is het belangrijk om wendbaar te kunnen inspelen op de veranderende wensen van de klant. Martin adviseert en begeleidt teams en organisaties die willen blijven leren en ontwikkelen. Vanuit het perspectief van een wendbare organisatie gaat hij samen met leidinggevenden en teams aan de slag om meer grip te krijgen op de interne en externe dynamiek. Martin heeft jarenlange ervaring als management consultant en coach. Zijn kracht is organisatiesensitiviteit, hij werkt van binnenuit de organisatie om samen met uw mensen tot verandering te komen. Martin doorziet de primaire processen van de organisatie en lost complexe problemen op. Met ervaring in Lean, Agile, STM en Holacracy is Martin onze specialist voor wendbaar organiseren. Martin levert altijd een positieve energie met oprechte interesse in waarom ‘dingen’ nu lopen als ze lopen en verandert deze van samen met uw mensen.

Hij weet dat het lerende vermogen van organisaties is het hoogst haalbaar onderscheidend vermogen is. Vanuit een heldere blik op het heden werkt hij samen aan de weg naar een betere toekomst. In deze transities gebruik hij inzichten uit Spiral Dynamics, Reinventing Organizations, Systeemdenken en Wilber’s Integral Theory.

Karlien Veldhuizen

Teamcoach | Organisatie antropoloog | veranderaar

Met een passie voor mensen en organisaties helpt Karlien organisaties bij veranderkundige vraagstukken. Daarbij maakt ze gebruik van haar achtergrond in de antropologie om organisaties te verbeteren. Niet vanachter het bureau, maar tussen en met de mensen aan de slag op de verschillende lagen in de organisatie. De wijsheid van de hele organisatie benutten.

In haar werk maakt Karlien gebruik van haar ervaring met veranderingsprocessen bij bedrijven als ABN AMRO, Alfam, Achmea, DJI en HMSHost. Klanten omschrijven haar als een toegankelijke persoonlijkheid die makkelijk verbinding maakt, resultaatgericht te werk gaat en in haar enthousiasme mensen mee kan bewegen.

Eric Lange

Gedragsdeskundige | Agile transitie specialist

Eric Lange adviseert en begeleidt organisaties en teams bij veranderingen en maakt hierbij gebruik van het gedachtengoed van Systemisch Transitiemanagement. Hierbij worden inzichten uit transitiemanagement, systeemdenken en de emotie- en breinleer toegepast om de transitie van A (de huidige situatie) naar B (de gewenste situatie) makkelijker en sneller te laten verlopen. Mijn motto is dan ook: 'Neem voor de verandering eens de gemakkelijke weg.'

Tim Levert

Lean Black Belt | Project Manager

Tim heeft ruime ervaring met het continu verbeteren van organisaties. Als projectleider, Lean consultant, trainer en/of coach voor leidinggevenden en op de werkvloer, samen met en tussen de medewerkers. Tim heeft ervaring in diverse sectoren (non-profit, zakelijke dienstverlening, industrie) en is altijd bezig om de volgende verbetering te faciliteren. Kortom, het dagelijkse werk elke dag een beetje beter te maken.

Anderen omschrijven Tim als iemand die makkelijk connectie maakt met mensen en hen meekrijgt, een open en actieve houding heeft, flexibiliteit en drive heeft, resultaatgericht is. Zij geven bovendien aan dat het prettig samenwerken is met Tim.

Kennisgebieden: Lean, DMAIC, Belbin-rollen, implementatie, projectmanagement, operationeel management, coaching, Agile/Scrum, teameffectiviteit, change management.

Rachelle Smeets

Employee Engagement | Teamcoach | Organisatie transitie

Ik heb een enorme passie om de juiste chemie te creëren tussen mens en organisatie om op die manier alle interne potentie te benutten en zo het beste uit de mensen en de organisatie te halen. Daarom geloof ik dat een hoge mate van employee engagement een van de belangrijkste drivers voor een succesvolle onderneming is.

Om employee engagement te verhogen focus ik op de organisatorische en business kant (visie & waarden, strategie & executie, (Agile/Lean) organisatiestructuur & communicatie) met de behoeftes van de mensen in de organisatie als startpunt. Ik coach managers en medewerkers om vaardigheden te ontwikkelen zoals klantgerichtheid, efficiëntie en eigenaarschap en ik begeleid teams tot high performing teams. Daarnaast help ik bedrijven als project manager bij het ontwerp en de implementatie van strategische en operationele verbetertrajecten. Ik heb hierbij oog voor zowel de analytische als de veranderkundige kant, de boven- en de onderstroom van verandering, waardoor de veranderingen die gerealiseerd worden duurzaam zijn.

Adger de Boer

Agile coach | Team coach | Personal Coach

De rode draad in mijn werkzame leven is het optimaliseren en effectief laten draaien van een team of organisatie. Ik heb ervaring met grote (re)organisaties bij bedrijven als leidinggevende die dienend en helpend werkt, mensgericht en met aandacht voor werkplezier. Ik ben IT-savvy, verbinder en omarm de Agile waarden.

Mijn andere drijfveer is potentieel ontdekken en begeleiden naar maximale waarde. Ik beleef ontzettend veel plezier in het samenwerken met anderen, aandacht voor de bovenstroom en onderstroom. Ik denk niet graag in problemen maar in oplossingen. Ik kan met trots zeggen dat ik professioneel coach ben, gecertificeerd bij de vooraanstaande Amerikaanse organisatie van IPEC.

Als organisatie coach help ik op gebied van wendbaarheid, zelf organiseren en werkgeluk. Master practitioner in Energy Leadership en BelBin teamrollen. Trainer en (team)coach op gebied van leiderschap – en teamontwikkeling.

Pieter_Jan_De_Bree

Pieter-Jan de Bree

Moderator | Mee-ondernemer

De kern van mijn werk is om mensen in beweging te brengen en te helpen met anders kijken, denken en doen. Ik geloof sterk dat mensen het verschil kunnen maken en dat de beste resultaten worden behaald als mensen hun eigen betrokkenheid en verantwoordelijkheid vorm kunnen geven. Mijn manier van werken is waarderend en stimulerend en naast een frisse blik op wat anders kan en moet, breng ik graag humor en lichtheid mee. Verder ben ik op mijn best als ik mijn energie, creativiteit, en talent in kan zetten voor het vormgeven van wezenlijke dingen; als het echt mag zijn en in contact.

Kernwoorden: Ander perspectief, vragen, luisteren, humor, dialoog, samenwerken, co-creatie, sfeer.

Ben jij een Mee-Ondernemer?

Bekijk onze vacatures

Onze vacatures

Vacature
Agile Coach

Wij zijn op zoek naar een zelfstandige Agile Coach die toegerust is met kennis en ervaring om organisaties, zowel op strategisch als tactisch niveau te begeleiden bij onze transities richting wendbaar organiseren.

Vacature
Lean Coach

Wij zijn op zoek naar een zelfstandige Lean Coach die toegerust is met kennis en ervaring om organisaties, zowel op strategisch als tactisch niveau mee te nemen in een Lean transformatie.  

AUTHENTICITEIT

Staan voor wie je bent en helder kenbaar maken wat belangrijk is.

VERBINDING

Wij geloven in de kracht van samenwerken.

PLEZIER

We hebben plezier in wat we doen en brengen dit over.

OVERTREFFEN VAN VERWACHTINGEN

Vastberaden een prachtig resultaat neerzetten.

De Kern

Links onze kernwaarden en rechts de kernkwaliteiten.

Wij spreken elkaar op deze waarden aan en vragen onze klanten om feedback. Zo leren wij met elkaar.

ONDERNEMEND

Energie en doorzettingsvermogen van ondernemers.

CREATIEF

Vernieuwende en verrassende technieken. Net even anders.

HARD & ZACHT

Van structuur en processen en houding en gedrag.

CO-CREATIE

Geen afstandelijke adviseurs. Samenwerken aan toepasbare adviezen die werk leuk maken.

KIES VOOR HET ADVIESBUREAU
ENERGIEK EN ONDERNEMEND
REALISTISCHE TARIEVEN
GEDREVEN EN ERVAREN
SAMEN DOELEN HALEN