Werkgeluk

Werkgeluk: Word je van werken tijdens je vakantie ongelukkig?

Van heel wat mensen heb ik afgelopen zomer fronsende blikken gekregen, wanneer ik hen vertelde dat ik van plan was om te gaan werken op vakantie. Ik ging maar liefst 5 1/2 week weg. Dat moest ook wel, want ik ging plekken op aarde bezoeken die haast van de kaart afvallen: We begonnen in Java, vlogen door naar de Molukken, alwaar we de wondere en lastig te bereiken Banda eilanden bezochten (Noot 1). Na verdere exploratie van de Molukken, reisden we naar het lastig te bereizen Papua om vandaar een tweetal boten te pakken richting ‘Raja Ampat’ – een groep van 1600 veelal onbedorven eilanden-, omringd door de mooiste onderwater-flora en -fauna ter wereld.

—–

Noot 1: Leuk triviaal feitje over de Banda eilanden: Nederland heeft in de tijd van de VOC één van deze Banda-eilanden (“Run Island”) samen met Suriname, met de Engelsen geruild tegen Manhattan. Ik stel me wel eens een wereld voor waarin we dat niet zouden hebben gedaan en ik vind dat lastig.

—-

Kortom: ik ging dus heel wat tijd in treinen, op boten, in vliegtuigen en auto’s spenderen en ik vind werken tijdens reizen in treinen, op boten en in vliegtuigen altijd een uitermate nuttige tijdsbesteding. Een boek openslaan of nadenken over de strategie van ons bedrijf leek mij gepast. Ik heb me de afgelopen jaren een aantal keren ontkoppeld van de hectiek in Nederland en dat is mij altijd goed bevallen. Op die momenten zet ik mijn gedachten op een rijtje. Ik put daar minstens een half jaar energie en plezier uit, omdat ik echt scherp krijg welke kant ik op wil (Noot 2). Bovendien verhoogt het mijn werkgeluk ontegenzeggelijk, omdat ik aandacht kan schenken aan dingen waar ik normaal niet aan toekom. Ook vind ik het plezierig om stil te staan bij de successen en prestaties die we de afgelopen periode hebben geleverd. Toch bleef ik het vreemd vinden, dat zoveel mensen verbaasd reageerde als ik hen vertelde dat ik op reis ook ging werken. Ik kon me in de context van werk geen groter geluk voorstellen? Waarom snapte niemand dat toch?

—-

Noot 2: Dit is overigens een idee dat ik heb opgedaan bij het lezen van een boek (ik geloof dat het de autobiografie van Steve Jobs was): bekende CEO’s in de wereld, waaronder Bill Gates, sluiten zich ca. 2 weken op om na te denken over de strategie van het bedrijf.

Bij Het Adviesbureau zijn wij specialisten in het creëren van werkgeluk. Daarom heb ik een aantal vakboeken over dit onderwerp, zowel in de context van werk als in het algemeen bestudeerd. Eén van de meest interessante inzichten die ik tegen ben gekomen, is dat mensen over het algemeen geneigd zijn om geluk op de verkeerde wijze na te streven. Veel mensen streven een beter betaalde baan, een groter huis, of dat mooie dakterras na. En dat is niet zo gek! Dat soort zaken maken je ook daadwerkelijk gelukkig! Het enige wat we over het algemeen niet zo goed doorhebben, is dat deze zaken ons niet duurzaam gelukkig maken. Hier is uitgebreid onderzoek naar gedaan: uit onderzoek blijkt dat mensen na een eerste gelukspiek weer terugvallen naar hun oude, gemiddelde geluksniveau, 3. Niet zo gek dus dat we denken dat we gelukkiger worden van die mooie grote auto, alleen wennen we aan onze nieuwe situatie en moeten we daarna weer op zoek naar nieuwe gelukspieken (Noot 3).

Noot 3: Voor de “nerds” onder ons: dit fenomeen noemen we ‘hedonistishe adaptie’.

‘Duurzaam gelukkiger zijn’ is echter wel mogelijk. Het is het meest waardevolle ‘werk’ wat je ooit kunt doen. Er zijn allerlei geluksbevorderende strategieën, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze zorgen voor een duurzamer geluksniveau. Als je nu nog aan het lezen bent, zal je vast benieuwd zijn welke strategieën dat allemaal zijn. Ik zal er alvast één cadeau doen: het is dankbaarheid tonen. Het gaat erom dat je je bewust wordt van je zegeningen van wat je nu hebt: een toffe baan, een leuk huis, een goede gezondheid, een fijne partner of gezin, leuke vrienden, wat het ook maar is waar jij op dit moment tevreden mee bent. De kunst is om niet naar beter, groter en meer te streven, maar dankbaar te zijn voor wat je nu hebt. Dankbaarheid kan ook gaan over het daadwerkelijk bedanken van een vriend, je partner of je collega voor iets waarvoor je dankbaar bent. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat het bijhouden van een dagboek of logboek met waar je dankbaar over bent, ook zorgt dat je duurzamer gelukkiger bent. Dit zijn slechts enkele mogelijke activiteiten binnen de geluksverhogende strategie “Dankbaarheid tonen”.

Terug naar het werken op reis: ik merk dat ik zeer gelukkig wordt van werken op reis. En daar ben ik dankbaar voor (daar werd ik dan bijvoorbeeld aan herinnerd wanneer ik wakker werd met het geruis van de zee naast me). Zoals ik al aangaf, kom ik aan dingen toe waar ik normaliter te weinig tijd voor heb en waar ik dan echt aandacht aan kan schenken (aandacht schenken aan je ambities is overigens een andere geluksverhogende activiteit). Volgende stap voor mij binnen het thema werkgeluk is om elke dag proberen dankbaar te zijn met de activiteiten die ik doe – ook al zijn het soms minder leuke klusjes (lees: administratie).

Ik ben in ieder geval dankbaar voor het feit dat deze langere reis mij de kans heeft gegeven om nog meer in het onderwerp ‘werkgeluk’ te duiken. Hierdoor zullen wij in de toekomst in staat zijn om ons steentje bij te dragen in het verhogen van het werkgeluk in Nederland. Momenteel zijn wij bezig met het ontwikkelen van een workshop die mensen helpt de eerste stappen te zetten richting duurzamer geluk in de context van werk. Maar daar later meer over.

Meer weten over werkgeluk?

Neem contact op met Michael Spierenburg.

Meer lezen:

https://www.managementboek.nl/boek/9789063052799/de-maakbaarheid-van-het-geluk-sonja-lyubomirsky

http://www.happinesshypothesis.com/

http://www.authentichapiness.org/