Agile en werkgeluk

Agile en werkgeluk zijn beide hot en trending topics. Toeval? Misschien. Maar er zijn opvallend veel overeenkomsten tussen de twee topics als je kijkt naar de manier van werken. Ik zal er even drie noemen.

  1. Een van de factoren die belangrijk zijn als je je werkgeluk wilt verhogen, is wat Martin Seligman ‘Achievement’ noemt. Het is het gevoel dat je vooruitgang boekt, dat je ontwikkeling doormaakt. De agile filosofie heeft dit element mooi toegepast in de scrum methodiek, die onder andere bestaat uit zogenoemde ‘sprints’. Korte trajectjes waarin een duidelijk gekaderd onderdeel afgemaakt wordt, een concreet en tastbaar onderdeel van het grotere doel. Met andere woorden, door sprints in de werkwijze in te bouwen, krijgen mensen een duidelijk gevoel van voortgang, er wordt elke keer iets concreets opgeleverd!
  2. Bevlogen mensen die in ‘flow’ zitten, ervaren veel werkgeluk en zijn ook nog eens zeer productief. Een van de belangrijke elementen hierin is eigen verantwoordelijkheid, oftewel autonomie in het uitvoeren van hun werk. We kijken hierbij naar autonomie in Taak, Tijd, Techniek en Team. In de agile manier van werken zit het element van autonomie al aardig ver doorgevoerd in het systeem, en mensen in agile teams ervaren daardoor veel makkelijker flow.

3. Een van de principes uit het Agile Manifesto is het volgende: “Build projects around motivated individuals. Give them the environment and support they need, and trust them to get the job done.” Dit principe sluit prachtig aan bij het Pygmalion effect uit de Positieve Psychologie, dat stelt dat je als manager krijgt wat je verwacht van je team à verwacht je dat ze lui en ongemotiveerd zijn, dan zullen ze daadwerkelijk vaak op Facebook zitten en te lange pauzes nemen. Vertrouw je daarentegen erop dat ze bevlogen en enthousiast zijn, en dat ze een topresultaat zullen afleveren, dan zul je zien dat het ook gebeurt (voor uitgebreider uitleg over het Pygmalion Effect, lees deze blog). Agile organisaties vertrouwen erop dat hun mensen, hun zelfsturende teams, capabel en gemotiveerd zijn. Dit vertrouwen draagt eraan bij dat de agile teams ook daadwerkelijk goede resultaten neerzetten.

Kortom, genoeg verbanden en overeenkomsten te vinden tussen werkgeluk en agile organiseren. Wil je meer hierover weten? Tijdens onze Agile Mashup Event kun je meedoen aan verschillende korte workshops en krijg je antwoord op vragen als waarom Agile werken zo aanslaat, wat het jouw organisatie kan brengen en wat niet. En, hoe kun je het zelf toepassen en waar begin je?