Geef complimenten om bij te dragen aan het werkgeluk van anderen, zodat ook jij meer werkgeluk ervaart!

Complimenten geven

 

Opeens staat de Chief Happiness Officer voor je neus. Als een soort conrector vraagt hij ‘Hoe gelukkig ben jij op je werk?’. Is je antwoord dat dit verbeterd kan worden? Dan hebben wij een formule voor jou waarmee je jouw werkgeluk en dat van jouw collega’s kunt verhogen. De formule die wij hebben bestaat uit:‘vakmanschap’,‘autonomie’ en ‘reflectie’ waarvan de uitkomst ‘mee-ondernemerschap’is. Als jij deze formule goed toepast dan heb je met gemak meer geluk in je werk, voel je je energieker en heb je een goede band met jouw collega’s.

FORMULE: VAKMANSCHAP + AUTONOMIE + REFLECTIE = MEE-ONDERNEMER

De formule bestaat uit drie stappen waardoor jij een mee-ondernemer kunt worden die meer werkgeluk ervaart. De eerste stap is ‘vakmanschap’. Als jij goed bent in je werk dan lever jij hoog kwalitatief werk af. Op basis van jouw vakmanschap kun je volledige autonomie creëren. Ik zal uitleggen hoe dat werkt.

Om volledige autonomie te krijgen heb je zelfreflectie en tijd nodig: het kost tijd om ergens vakman in te worden. Als je deze eerste stap van ‘vakman worden’hebt gezet, dan kan je de tweede stap van volledige autonomie ervaren doordat je ergens heel goed in bent; autonomie verdien je namelijk door ergens goed in te worden. De laatste stap, die ervoor zorgt dat je een mee-ondernemer wordt, is zelfreflectie. Het is nodig om te reflecteren op de huidige manier waarop jij dingen aanpakt. Het is aan jou om regelmatig te reflecteren op jouw houding, gedrag en vaardigheden. Pas als jij aan het leren bent zal je persoonlijk groeien. Je zult zien dat persoonlijke groei wordt omgezet in een natuurlijke vorm van autonomie. Je bent een natuurlijke leider geworden!

Complimenten als vorm van werkgeluk

Reflectie is dus een belangrijke stap om mee-ondernemer te worden. Maar niet alleen zelfreflectie is belangrijk; ook het reflecteren van je collega’s is belangrijk voor het werkgeluk van jou en jouw collega’s. Een positieve vorm van reflectie is het geven van complimenten. We kunnen stellen dat je van het krijgen van complimenten gelukkiger wordt. Ook word je gelukkiger van het krijgen van erkenning voor je inzet en je prestaties. Zo kan jij dus door jouw collega’s complimenten te geven eenvoudig bijdragen aan het werkgeluk van jouw collega’s. Net als lachen of gapen werkt dit aanstekelijk. En werken met gelukkige collega’s geeft jou veel energie en geeft jou gegarandeerd meer werkgeluk. Wie goed doet, goed ontmoet!

Samenwerken aan gezamenlijk succes en persoonlijke groei zorgt voor meer werkgeluk

Het blijk dat steeds minder mensen belang hechten aan een vaste baan, maar daarentegen blijkt dat mensen meer waarde hechten aan het onderdeel zijn van een groep. Wanneer binnen die groep samen wordt gewerkt aan gezamenlijk succes en persoonlijke groei dan wordt werken nog leuker. Op deze manier werken ‘gezamenlijk succes’ en ‘persoonlijke groei’ als communicerende vaten. Complimenten krijgen voor jouw goede werk, van de groep waar je mee samenwerkt, voor het gezamenlijke succes, versterkt jouw persoonlijke groei. Je krijgt meer zelfvertrouwen en krijgt daardoor meer plezier in wat je doet en daardoor wordt je hier steeds beter in. Je helpt jezelf dus ook door jouw teamleden meer complimenten te geven.

Nu jij lekker in je vel zit, kun je verder gaan met bewust complimenten geven aan collega’s. Probeer de formule eens uit op jouw team. Als jouw team dit doet, dan kan de Chief Happiness Officer met een gerust hart zijn functie neerleggen en zijn managers veel minder nodig.

Wilt u verder praten over werkgeluk? Neem contact met ons op voor een koffiedate.

Ps. Vul hier onze Werkgeluk enquête in! (natuurlijk krijg je het resultaat van ons onderzoek).

 

Andere lees, kijk en luister tips:

Artikel van psycholoog R. Haringsma: https://www.personeelslog.nl/2015/02/15/geluk-op-het-werk-als-hr-strategie/

Goed filmpje over hoe met elkaar om te gaan om een positieve cultuur te creëren: https://www.youtube.com/watch?v=HHmyRsNxJEs