Lean Management

Continu verbeteren als mindset

Lean werken

Lean is wendbaar organiseren

Lean Management maakt organisaties wendbaar. Lean bedrijven weten wie de klanten echt zijn en wat die klanten willen. Hierdoor zijn deze organisaties altijd een stapje voor op de concurrentie. Bovendien maken eenvoudige processen, visualisatie en kort-cyclische besturing het makkelijk om de organisatie wendbaar te houden. Lean leiders faciliteren een cultuur van leren en verbeteren en medewerkers nemen de verantwoordelijkheid om hun dagelijkse werk zelf te sturen. Allemaal goede ingrediƫnten voor een wendbare organisatie.

Wat is Lean management?

Lean is een cultuur

Lean is een managementfilosofie die streeft naar het maximaliseren van klantwaarde. Deze waarde is de uitkomst van een soepel lopend proces zonder verspillingen. Oftewel, zonder gedoe voldoen aan de klantwens. Onafhankelijk van de grootte van je bedrijf, de sector waar je in opereert of hoe lang je bedrijf al bestaat. Elke organisatie, profit Ć©n non-profit, kan profiteren van de potentie die Lean Management biedt.

Lean biedt oplossingen

Dit is makkelijk opgeschreven, maar niet altijd makkelijk in de praktijk te brengen. Want niet iedereen weet precies wat de klant wil, of Ć¼berhaupt wie de klant eigenlijk is. In veel organisaties staat “de klant” te ver af van een doorsnee medewerker om ermee in gesprek te kunnen. Andere organisaties weten wel wat de klant wil, maar krijgen onvoldoende grip op hun dagelijkse werk. Fouten, miscommunicatie of ingewikkelde processen verhinderen dit. Vaak werken mensen of teams niet effectief samen. Door meer inzicht in het werkproces en door samen te werken aan onderbouwde verbeteringen, groeit het vertrouwen in en tussen teams. Lean biedt voor grote en kleine uitdagingen een oplossing. Elke dag een stapje beter!

Een aanpak die werkt

Lean kent een enorme toolbox aan methoden en technieken. Grote, impactvolle verbetersessies worden afgewisseld met kleine verbeterstapjes richting een betere situatie. We noemen Lean ook wel Continu Verbeteren. Iedere organisatie heeft zijn eigen cultuur en dat maakt ieder vraagstuk uniek. Daarom maken wij altijd een aanpak die past bij jouw situatie. Gewoon een aanpak die werkt, voor jou en met jou.

Wat levert Lean op?

Organisaties die met Lean aan de slag zijn weten het. Lean werkt! De resultaten van organisaties met ons werken met Lean management:

  • 10% stijging van de klanttevredenheid
  • 15% stijging van de kwaliteit
  • 30% stijging van de productiviteit
  • 40% verkorting van de doorlooptijd
  • 15% stijging van de medewerkerstevredenheid
  • 20% daling van de kosten

Meer eigenaarschap en zelfsturing zijn andere voordelen van Lean.

Vraag het Tim

Tim Levert

Lean Black Belt

06-20241087
tim@hetadviesbureau.com

Lean zoals wij het zien

Ons Speerpuntmodel geeft richting en maakt duidelijk hoe wij Lean zien.

Aan de slag met Lean?

Van een korte kennismaking tot een volledige transitie. Altijd een passende oplossing!

Klantcases

Optimaliseren van Customer Due Dilligence (CDD) prestaties en samenwerking

July 10, 2020

Begeleiding van de Agile transitie in de Marketing en Sales bij Mediahuis

April 17, 2020

Begeleiding van de Agile transitie (ING Agile WoW) in een internationale context.

January 31, 2020

Lean management doorlooptijdverkorting bij ziekenhuis

December 10, 2018