Lean consultancy

Met behulp van Lean consultancy verbeter je de prestaties en kwaliteit binnen je organisatie. Door de klantwensen als uitgangspunten te nemen, ga je efficiënter en effectiever werken. Door te starten met Lean werken boek je snel en doeltreffend resultaten op de korte én lange termijn. Met een daadkrachtige aanpak die volledig op maat is, maakt Het Adviesbureau het verschil.

 • Betere kwaliteit en performance door toepassen van Lean Management
 • Werken met toegeoegde klantwaarde als uitgangspunt
 • Optimaliseren van de bedrijfsprocessen en samenwerking

Wanneer Lean consultancy?

Je kent het wellicht wel: de operationele issues zijn bekend, maar niemand binnen de organisatie heeft tijd, zin of de ervaring om er écht mee aan de gang te gaan. Of je ziet de resultaten teruglopen, maar je ziet geen direct aanwijsbare redenen hiervoor. Dit is een uitstekend moment om een ervaren Lean-professional van Het Adviesbureau in te schakelen. Met een ruime ervaring, scherpe blik voor resultaat, proces en mens helpen we uw organisatie een start te maken met Lean werken en de prestaties snel te verbeteren.

Werkwijze Lean consultancy

Iedere organisatie is anders en iedere situatie vraagt dan ook om een andere aanpak. De professionals van Het Adviesbureau zijn zeer ervaren in het bieden van Lean consultancy op maat. We stellen een plan van aanpak op en begeleiden je in het proces naar continue verbetering.

Lean consultancy Quick Scan

Omdat er geen one-size-fits-all bestaat in Lean Management, starten we vaak met een Quick Scan. Na een aantal dagen hebben we een goed beeld van de sterke kanten van de organisatie, maar ook waar de grootste verbeterkansen liggen. We ontwikkelen samen een aanpak die ervoor zorgt dat de gewenste resultaten gehaald worden. Dit doen we door te werken aan verbeterpunten én door de sterke kanten van het bedrijf optimaal te benutten.

Het uitvoeren van verbeterprojecten

Soms zijn de juiste interne mensen nét even niet beschikbaar, maar moet er wel op korte termijn een forse verbetering gerealiseerd zijn. Omdat de toezichthouder dat vraagt bijvoorbeeld, of de aandeelhouders. Of omdat de prestaties achterblijven bij gestelde doelen. Ook dan bieden de Lean-professionals van Het Adviesbureau uitkomst. We steken de handen uit de mouwen en begeleiden de organisatie snel naar het gewenste resultaat. Uiteraard zorgen we voor passend stakeholdermanagement, zodat managers en medewerkers op de juiste manier betrokken worden én blijven. Resultaten die je kunt verwachten op basis van onze cases:

 • 10% stijging van de klanttevredenheid
 • 15% stijging van de kwaliteit
 • 30% stijging van de productiviteit
 • 40% verkorting van de doorlooptijd
 • 15% stijging van de medewerkerstevredenheid
 • 20% daling van de kosten
 • LEAN CONSULTANCY

  Door middel van Lean consultancy helpen we de organisatie wendbaarder te worden door werkprocessen te optimaliseren.

  LEAN TRAINING EN COACHING

  Volg een training bij ons en leer alles over het toepassen van Lean management. Onze trainers en coaches kennen alle ins en outs van de theorie én de praktijk.

  LEAN TRANSITIE

  Lees alles over de Lean transities die we begeleiden. Onze professionals leiden jouw organisatie naar continue verbetering en borgen nieuw gedrag op de werkvloer.

  Contact

  Wilt u meer weten over onze Lean consultancy dienstverlening? We staan u graag te woord. Neem online of telefonisch contact met ons op.