Slimmer werken is een keuze: Neem ontslag uit de mailverwerkende industrie!

Hoe vol is jouw inbox? Lukt het je deze onder controle te houden? Tegen welke kosten?

E-mailoverlast: ik ken genoeg mensen die er (bijna) aan onderdoor gaan. Jouw beoogde droombaan voelt alsof je aan de lopende band staat in de mailverwerkende industrie. Rennen van vergadering naar vergadering, en wat je ook doet, de stapel mail krijg je maar niet weggewerkt. En wat heeft het aan het einde van de dag nou eigenlijk opgeleverd?

Wereldwijd gaan er iedere dag 182 miljard (!) mails over en weer. Mailen is gemakkelijk en bovendien gratis, dus we mailen er lustig op los. En natuurlijk een cc naar onze collega’s en managers zodat we ingedekt zijn als er iets mis gaat. Elk werkoverleg of project is een nieuwe aanleiding voor de volgende stroom elkaar kruisende mails.

Is dat efficiënt? Nee, totaal niet. Bevordert het jouw werkgeluk? Waarschijnlijk niet. Gelukkig kan het ook anders, slimmer en leuker!

 Je werk anders, slimmer en leuker maken in drie stappen

Wil jij ook uren per dag vrijspelen en efficiënter samenwerken? Het Adviesbureau helpt. Het begint met deze eerste drie stappen.

1. Maak de keuze

Slimmer werken is geen trucje, het is een keuze, een way of life. Er moet aan de rem getrokken worden. Bewustwording dat het zo niet langer kan, dat de status quo ineffectief is en er iets moet veranderen. Voor meer geluk, gezondheid en werkplezier. Daar moet je als team of organisatie voor kiezen en de eerste stap in durven zetten.

2. Maak nieuwe werkafspraken

Een moeilijke stap. Met elkaar nieuwe manieren van communiceren, vergaderen en bijhouden van afspraken regelen. Waar bewaar je informatie, hoe deel je deze en hoe bedelen we taken aan elkaar toe?

3. Gebruik andere, slimme tooling

Er zijn vele handige en slimme (gratis) apps en tools beschikbaar die jou en jouw team kunnen helpen om eenvoudig zeeën van tijd te besparen. Tegelijk werken aan documenten kan in Cloud applicaties zoals Google Drive of Dropbox. In plaats van mailen kun je simpelweg taken aan elkaar toebedelen via to-do tooling zoals Trello of Asana. Een geweldige zakelijke chat- en samenwerk-app voor desktop en mobiel is Slack. Via Slack communiceer je via verschillende chatkanalen, het integreert en synchroniseert met andere platformen en beschikt over een uitgebreide zoekfunctie. Zo stroomlijn je alle communicatie via één app.

Schrijf je in voor een gratis Slimmer Werken inspiratiesessie

Wil jij ook met jouw team slimmer werken en meer te weten komen over slimme tooling? Schrijf je dan hier in voor een gratis Slimmer Werken Inspiratiesessie van Het Adviesbureau of neem contact op met Bart