Agile transparantie

Waarom ik aan Agile toe was

Waarom ik aan Agile toe was

Nu mijn eerste jaar als consultant er bijna opzit vind ik het een mooi moment om mijn ervaringen met Agile met jullie te delen. Want wat heb ik in mijn eerste jaar bij Het Adviesbureau veel geleerd. Van het leiden van een grootschalig onderzoek naar Wendbaar Organiseren en Werkgeluk tot aan zelfsturing en Agile werken. Deze kort cyclische werkwijze om zo vaak en veel mogelijk klantwaarde te leveren heeft mij niet alleen geleerd slim te werken, maar heeft mij zelfs als mens geholpen creatiever te zijn en prioriteiten te stellen. In deze blog deel ik mijn kijk op Agile, want wat zijn de Agile waarden eigenlijk en wat levert het in mijn ogen op?

Het ontstaan van Agile

Agile werken ontstond in de jaren 90. In Utah kwamen 17 softwareontwikkelaars tijdens een informele tweedaagse samen omdat ze merkten dat de bureaucratische managementmodellen hun werk vertraagden. Ze geloofden dat dit anders kon. In twee dagen werd het Agile Manifesto tot leven geroepen, een manifest met waarden die een snellere, creatieve en effectieve werkwijze stimuleren. En, mij spreken ze wel aan!

Menselijke interactie is de sleutel

De eerste waarde van het Agile Manifesto, ‘mensen en hun onderlinge interactie boven processen en hulpmiddelen’, is een belangrijke. Agile stelt menselijke interactie boven processen, en stimuleert daarmee de effectiviteit van een organisatie. Waarom? Omdat niet de processen maar de medewerkers het proces aansturen. Mensen gaan met elkaar in gesprek om met elkaar te bepalen welke activiteiten de grootste klantwaarde opleveren. Dit dwingt ze om van hun eigen eilandjes af te komen en echt samen te werken. Vragen en feedback komen sneller op tafel, waardoor de mensen sneller van elkaar leren en continu groeien. Ik vind het mooi om te zien dat hierdoor mensen hun energie kunnen richten op de zaken die op dat moment echt waarde toevoegen. Het levert energie op door samen met concrete en waardevolle zaken bezig te zijn, en minder belangrijke zaken bewust uit te stellen of zelfs weg te strepen. Het leidt tot een krachtig teamgevoel!

Agile zelfsturingWerkende producten!

De tweede en derde waarde, ‘werkende producten boven uitgebreide documentatie’ & ‘samenwerking met de klant boven contractonderhandelingen’, gaan beide over ‘samen werken’ met de klant. Door regelmatig tussentijds te evalueren lever je een product (of dienst) af waar de klant ook op zit te wachten. Een mooie vergelijking die mij vorig jaar aansprak is ‘dolfijnen boven duikboten’. Hierbij duikt de duikboot na een klantwens of opdracht onder en komt deze als het ‘af’ is weer boven. Het risico hiervan is dat de klantwens intussen is veranderd en productaanpassingen veel kosten en tijdrovend zijn. Een dolfijn maakt korte duikjes en komt steeds boven water, wat staat voor het tussentijds inchecken bij de klant. Door regelmatig te bespreken waar je staat betrek je de klant bij de ontwikkeling, voelt deze zich eigenaar en is het eindresultaat voor beide een succes!

De wereld verandert continu

De vierde Agile waarde, ‘inspelen op verandering boven het volgen van een plan’, past wat mij betreft goed in de snelle wereld waarin we vandaag de dag leven. Agile betekent wendbaar, precies wat organisaties goed van pas komt in een wereld die steeds complexer wordt en sneller verandert. Dat heeft tot gevolg dat ook klantwensen snel evolueren. Door korte, overzichtelijke werkperiodes worden nieuwe prioriteiten tussentijds getoetst en aan de volgende werksprint toegevoegd. In plaats van het volgen van een dichtgetimmerd plan waarin frustratie door veranderingen kan ontstaan, “moet ik mijn plan weer aanpassen”, gaan we bij Agile werken juist actief op zoek naar die verandering en bijsturing. Zo zorg je ervoor dat je niet iets oplevert waar men een jaar geleden op zat te wachten en in de wereld van vandaag achterhaald is…

Wendbaar & BetrokkenheidWork in progress!

In de ideale Agile organisaties is iedereen dus gepassioneerd en betrokken bij het leveren van zoveel mogelijk klantwaarde. Elke medewerker in de organisatie heeft zicht op de klantwens en ziet hoe zijn werk waarde toevoegt. Natuurlijk kan je niet van de een op de andere dag Agile gaan werken en ervan uit gaan dat het direct tot al deze mooie resultaten leidt. Je begint niet met een schone lei waarop je de ‘oude’ manier van werken kunt loslaten. Er zijn namelijk al processen, werkafspraken en gewoonten diep ingebed in het DNA van een organisatie. De transitie naar Agile is een mooie reis van vallen, opstaan en veel vrijheid!

Agile projecten

Bij Het Adviesbureau helpen we organisaties in deze transitie. Dat doen we met doorgewinterde Agile coaches, Scrum masters en Agile project starters. We kijken goed naar hoe er nu wordt gewerkt en hoe we de handvatten van het Agile Manifesto kunnen inzetten. Zo richten we processen meer Agile in en begeleiden we teams om de werkwijze te omarmen. Na een jaar Agile werken ben ik de komende tijd klaar voor een mooie klus. Wil je snelheid maken in teams en processen door een Agile aanpak? Kijk dan naar mijn One Pager hoe ik jouw organisatie kan helpen om processen effectief en kwalitatief te optimalieren. Enthousiast geworden of vragen over onze werkwijze? Neem dan gerust contact op met mij (Tom Molenaar: 06-12586764 / tom@hetadviesbureau.com) of Michael Spierenburg (06-24800451 /michael@hetadviesbureau.com).