Agile Coach

De Agile coaches en consultants van Het Adviesbureau helpen u op meerdere manieren op weg naar een wendbare organisatie volgens het Agile gedachtengoed. Dit doen wij door verschillende diensten en trainingen aan te bieden. De ervaren coaches van Het Adviesbureau maken werk leuker en zijn gespecialiseerd in het activeren en wendbaar maken van organisaties.

Wat is een Agile coach?

Een Agile coach helpt bedrijven en teams met het toepassen van Agile. Bij Agile werken draait het om gedragsverandering. Een dergelijke bijhorende gedragsverandering gebeurt niet in één dag en heeft tijd en ruimte nodig. Een Agile coach begeleidt het veranderingsproces van begin tot eind, zodat uw organisatie betere resultaten behaalt met behulp van diverse Agile methoden.

Agile diensten

Navigeer snel en eenvoudig naar de gewenste Agile diensten of trainingen:

Agile trainingen:

Agile transitie begeleiden

U denkt het zeker te weten. Agile werken is wat voor uw organisatie. Het Adviesbureau ontwerpt samen met u een op maat programma richting een meer wendbare organisatie. Onze Agile consultants ademen de Agile filosofie én bezitten een toolbox waar organisaties die Agile willen werken effectief vooruit mee worden geholpen. Bij het ontwerpen van de Agile transitie luisteren wij allereerst goed naar u als klant. Op basis van een gedegen intake pakken wij verschillende elementen uit onze toolbox. Wij hebben al te vaak gezien dat Agile transities methodisch worden uitgevoerd zonder een echte verandering te bereiken. Agile is niet het doel, maar het middel om uw doelstellingen makkelijker te halen door verandering te omarmen. Overigens pakken we de verandering ook agile aan, dat betekent dat we wel een programmaplan maken en tevens de ruimte hebben om samen de accenten te verleggen op basis van inzicht uit de realiteit.

Andere voorbeelden van waardevolle filosofieën en methoden die onze adviseurs meebrengen zijn naast Scrum:

    • Systemisch transitiemanagement en systemische teamontwikkeling

Agile Organisation Readiness Assessment

Als organisatie heeft u interesse in de voordelen Agile werken, zoals projecten die sneller meer waarde voor de business en/of de klant leveren en verhoogd ondernemerschap en werkgeluk op de werkvloer. Niet alle organisaties weten de vruchten te plukken van het wendbaar inrichten van haar organisatie. Wanneer een Agile framework wordt gekozen, zoals bijvoorbeeld Scrum, is de vertaling naar de praktijk weerbarstiger dan de boeken en literatuur doen voordoen. Als uw organisatie klaar is om de principes van Agile te omarmen, kunt u zich vervolgens beginnen af te vragen wanneer de organisatie eigenlijk klaar is voor Agile. Een terechte vraag vinden wij. Daarom hebben wij een Agile readiness scan ontwikkeld, die antwoord geeft op de vraag: is mijn organisatie klaar om te starten met Agile?

Vraag direct uw Agile Organisation Readiness Assessment aan en neem contact met ons op via telefoonnummer 020 244 3135 of vul het contactformulier in.

Agile programma design workshop

Wilt u aan de slag met Agile en wilt u inspiratie om te starten met uw reis richting een wendbare organisatie? Onze adviseurs zetten graag hun kennis in om samen met u in een 3 uur durende workshop de eerste stappen te verkennen op deze reis. U heeft na deze workshop een duidelijke routekaart met quick wins, interventies en acties.

Schrijf u hier in voor de Agile portfolio workshop of neem contact met ons op voor meer informatie.

Agile coaching

Een Agile coach helpt uw organisatie om uw reis richting meer wendbaarheid in te richten. Onze Agile consultants trainen en coachen leiderschap en teams. Onze ervaren Agile consultants zijn trainer, mentor, facilitator en coach. Wilt u eens een spiegel voorgehouden worden? Loopt jouw team, organisatie of afdeling vast? Is het geloof in Agile weggezakt? Lopen jouw Scrum ceremonies niet meer? Is de organisatie toe aan een vervolgstap in Agile? Neem dan telefonisch contact met ons op via 020 244 3135 voor een vrijblijvend kennismakinggesprek met een van onze Agile coaches.

Agile teamscan: TeamGrow

TeamGrow is speciaal ontwikkeld voor organisaties die hun reis naar een effectieve wendbare organisatie willen versnellen en verstevigen. TeamGrow vergroot het bewustzijn en stimuleert teams de juiste stappen te nemen.

Agile werken draait voor een groot deel om de effectiviteit van teams. De TeamGrow teamscan helpt uw team te reflecteren en ontwikkelen. Op basis van de teamscore geeft TeamGrow verschillende teamopdrachten die de groei van uw team stimuleren. Teams gebruiken de scan als reflectiemiddel onder andere tijdens retrospectives. Wij werken vaak met een kwartaalritmiek, waardoor teams een trend gaan zien in hun ontwikkeling. Mits de verbeterideeën worden opgepakt. TeamGrow is een middel om op basis van feiten gevoelige zaken bespreekbaar te maken en is dus vooral een groeimiddel.

  • Lees hier meer over TeamGrow of probeer hem direct uit

Agile & Scrum foundation

Een inspirerende informatieve workshop van een halve dag waarin de basis van Agile en Scrum wordt beleefd. Na de Agile training speel je gemakkelijk in op snelle veranderingen en ben je in staat om kort cyclisch te werken. Ontdek wat Agile en Scrum voor uw organisatie kan betekenen en plan een sessie met onze ervaren Agile coach.

Teamcoach in een Agile omgeving

Bent u leidinggevende, Agile coach of Scrum Master en wilt u teams verder helpen dan het implementeren van Scrum framework? Wilt u werken aan uw coachende vaardigheden om teams effectiever te begeleiden? Dan is deze training echt wat voor u! Wij hebben onze ervaringen opgedaan in diverse verdiepende trainingen en Agile transitie begeleiding van de afgelopen jaren. Al deze ervaring hebben wij gecondenseerd tot een paar toptrainingen zonder dat je meteen aan 20 12 trainingsdagen met een jaar doorlooptijd vast zit.

Effectieve vergadervormen

In Scrum draait het om een aantal ceremonies zoals om het werk te verdelen (Planning en Daily Standup) en meeting om de samenwerking van het team te evalueren en te bevorderen (Retrospective). Onze inspirerende op maat training helpt u in een middag verder op weg.

Meer weten over deze training? Lees meer over effectief vergaderen of meld je direct aan.

Neem contact op met de Agile consultants van Het Adviesbureau

U kunt ons dagelijks bereiken op kantoordagen via onderstaande contactgegevens:

Martin van den Berg
Agile coach
martin@hetadviesbureau.com
020 244 3135

Direct inschrijven

Om uw aan te melden voor een van onze diensten of trainingen vult u onderstaand aanmeldformulier in.

Mail ons